Sonntag, 20. September 2015

... a jdeme dál - Bilder von der 3. Etappe Nittenau - Roding und der Lesung abends in Roding

Opusťme 2. etapu, na jejímž konci jsme měli možnost občerstvit se ve starobylé tvrzi blízko Nittenau. Doputovali jsme a čeká nás večerní čtení, kde v kulturním domě čtou své příspěvky Elfi Hartenstein, Václav Gruber a Siegfried Schüller. Vaškův text opět zazněl jak v češtině, tak v němčině.
Přes noc nabíráme sílu na třetí (dosud nejdelší) etapu do Rodingu. Opět putujeme podél Řezné a míříme do Reichenbachu. V klášterní zahradě nás svými texty osvěžila Gangaamaa Purevdorj, spisovatelka původem z Mongolska žijící v Německu. Vlastně během celé cesty jsou zastaveníčka s poezií. Velkou zásluhu na tom mají naši dnešní průvodci Barbara Krohn a Gerd Burger. Obědváme ve Walderbachu, v místě, které už před léty hostilo skupinu spisovatelů ze Střediska západočeských spisovatelů, po prohlídce klášterního kostela se spouštíme opět k řece. Milým zpestřením cesty bylo moje setkání s manželem Petrem, synem Martinem a psem Kendym, kteří se k literárním poutníkům rádi na kus cesty připojili. Konečně jsme u v Rodingu u mostu, kde nás vítá starosta a dechovka a také mnoho přihlížejících. opravdu milé přijetí.
Hosty večerního čtení jsou naši dnešní průvodci Barbara a Gerd a Jarka Málková, v kulturním sále je vítá početné publikum, které posléze jejich vystoupení odměňuje potleskem.

Und hier die Bilder zur Wanderetappe, die unter der Leitung von Barbara Krohn und Gerd Burger stattfand; zunächst vom Weg selbst!


  
Zwischenstopp in Kloster Reichenbach:








Ankunft in Roding und Empfang durch den Bürgermeister, ein Kapelle und zahlreiche Bürger:





Die Lesung am Abend mit Jarka Málková, Barbara Krohn und Gerd Burger:




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen