Freitag, 25. September 2015

Do Merklína v pohodě - hier auch die Bilder von der Lesung abends im Schloss Merklín!

Po výborné, s láskou připravené snídani, jsme vystoupali na rozhlednu Bolfánek; je tam poutní místo zasvěcené řezenskému biskupovi Wolfgangovi (odtud Bolfánek), který zde odpočíval při své cestě z Prahy do Řezna (10. století). Krásné ranní počasí nabízelo fascinující pohledy do širokého okolí. Vedení se ujímá Vašek Gruber. Milý doprovod jemu i celé výpravě zajišťuje jeho Alenka. Krajina, kterou procházíme, je plná slunce a vlídnosti. S Jarkou na sebe spokojeně mrkáme, když slyšíme naše zahraniční přátele  obdivující okolní přírodu. Jsme tak nějak pyšné.
V Hájích se setkáváme s doprovodným vozidlem. Ráz krajiny se mění, když se dostáváme k říčce Merklínka. Přes mostek se dostáváme na druhý břeh a po kamzičí stezce postupujeme podél řeky a rybníku Kacerna dál a dál. Cestu nám zpříjemňují srnky poskakující nebojácně kolem.
Do Merklína docházíme před 15 hodinou. Čeká nás zasloužený odpočinek a večer čtení na zámku. Dnešní večer patří Vaškovi, mně a Martinu Stauderovi. Snad se bude líbit...

Eine sehr vergnügte Bürgermeisterin begleitet den Abend - und kündigt zum Abschied an, unser Buch "unterwegs - cestou" gleich als Bettlektüre auszuprobieren.

Gäste!






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen